21 лютого – Міжнародний день рідної мови

21 лютого світове співтовариство відзначає Міжнародний день рідної мови. Мова — це історія народу, його світогляд. Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління. Для кожної людини її рідна мова є найдорожчою в світі.
У світі налічується близько шести тисяч мов. І серед них – ніби запашна квітка в чудовому букеті – українська. “Мова – це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще. Мова – це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам’ять, найцінніше надбання віків, мова – це ще й музика, мелодика, фарби, буття, сучасна, художня, інтелектуальна і мисленнєва  діяльність народу” (Олесь Гончар).

У 3-А класі була проведена виховна справа на тему «21 лютого – Міжнародний день рідної мови». Учні ознайомилися з історією виникнення цього свята, переглянувши  відеопрезентацію, довідалися, що мова для кожного народу стає ніби другою природою, що оточує його, живе з ним всюди і завжди. Без неї, як і без сонця, повітря, рослин, людина не може існувати. Як великим нещастям обертається нищення природи, так і боляче б’є по народові зречення рідної мови чи навіть неповага до неї, що є рівноцінним неповазі до батька й матері.

Діти слухали пісні про рідну мову, читали вірші, демонстрували власні відео, на яких з трепетом і любов՚ю декламували вірші.