Вони стоять на захисті Вітчизни

Можна все на світі вибирати,сину…
Вибрати не можна тільки Батьківщину.
В.Симоненко

 

У  День Збройних сил України для учнів 9 та 10 класів Новоселицької гімназії відбувся Урок мужності за участі старшого прапорщика Юрія Калинича — учасника АТО, дільничного інспектора прикордонної служби відділу “Мамалига” Чернівецького прикордонного загону.

Метою було  сприяти згуртуванню молодого покоління, виховувати патріотичні почуття до рідної землі, розвивати розумові і фізичні здібності, формувати у молоді національно-патріотичне усвідомлення, духовну єдність поколінь, відданість Батьківщині, пропагувати серед учнів дух патріотизму та поваги до професії військовослужбовця.

Учитель історії Галина Пивнюк, яка провела захід, розповіла старшокласникам про свято Збройних Сил України, історію його виникнення, про почесний обов’язок громадян – служити в лавах української армії. Доповнили інформацію учениці 10 класу Катерина Афтімічук та Ірина Ванзяк, які підготували мультимедійну презентацію, присвячену Дню мужності, у якій розкрили історію створення української армії. Учні також дізнались про наших сучасників, які ціною власного життя відстоюють територіальну цілісність Батьківщини.

Учасник АТО, Юрій Калинич закликав учнів бути небайдужими до того, що відбувається в країні, а також виховувати в собі відповідальність, дисциплінованість і бажання займатися спортом. Тому що саме такі учні в майбутньому стануть гарними воїнами та зможуть гідно захищати нашу Батьківщину. Український воїн повинен бути надійним захисником, справжнім патріотом, для якого честь, свобода і незалежність своєї нації – перш за все!

Старшокласники дізналися про нелегку службу прикордонника на прикладі життя запрошеного, який брав участь в організації охорони рубежів нашої держави, перебуваючи у Донецькій області. Нині його старший син-офіцер служить у  Могилівському  прикордонному загоні. Двоє молодший синів воїна навчаються в Новоселицькій гімназії.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять загиблих прикордонників, які стали на захист кордонів України.Горді ми, що народилися і живемо на прекрасній і багатій землі з найкращими людьми, здатними віддати життя за Вітчизну…