«Пам’ять в серцях, і вічний смуток»

Майдан став символом боротьби українського народу за волю, за рівнопрв’я нашої країни у союзі європейських держав. І за цю боротьбу , за нашу свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну : своє життя віддали найкращі. І більшість із них  молоді, сильні. Ті, що починали жити, стали Небесною Сотнею. Педагогічний та учнівський колективи Новоселицької гімназії   вшанували загиблих Героїв Небесної Сотні.

18 лютого 2019 року центром виховної роботи проведено загальношкільну лінійку «Вшануймо пам’ять Героїв Небесної Сотні», а також цього дня гімназисти долучились до Всеукраїнської тихої акції «Ангели пам’яті».

19 лютого шкільним бібліотекарем  В. Лунік та працівниками районної бібліотеки  було проведено спільний виховний захід на тему «Їх дух незламний і б

езсмертний подвиг накреслив шлях до мирного життя», на якому був присутній депутат міської ради, сотник Майдану, учасник бойових дій в зоні АТО Попадюк І.М.

20лютого  в 1 -11 класах були  проведені уроки  на тему « Небесна Сотня. Революція Гідності». Перший урок розпочато виконанням Державного Гімну України та хвилиною мовчання, заходи з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні відбулися під гаслом:

« Небесна Сотня. на сторожі Гідності».

За допомогою інтерактивних технічних засобів діти мали можливість побачити все те, з чого розпочинались події, які сколихнули весь світ.

Такі заходи дали змогу дітям не лише зрозуміти, хто такі патріоти, а й своєю дитячого душею відчули біль тих родин, що втратили своїх героїв, котрі в пам’яті нащадків житимуть вічно.

До слова слово, наче виши

ванку,

В народну пам’ять золоті стьожки.

І кожне покоління на світанку

По них життя рівнятиме стежки.

Прес-центр ШДГО «Олімпія»

Новоселицької  гімназії