Збережемо первоцвіти – збережемо природу!

Я маленький, я біленький,

Маю ніженьку тоненьку.

Вже прокинувся від сну,

Я веду до вас весну.

Хоч під снігом я зростаю,

Та не мерзну, а вітаю

Першим сонячну весну.

К. Перелісна

01березня 2019 року учні 6-Б класу Новоселицької гімназії вирішили долучитися до Всеукраїнської акції «Оберігаймо світ первоцвітів», метою якої є  привернути увагу жителів міста, і не тільки, учнів до проблеми зникнення  рослин, що занесені до Червоної книги України; викликати відчуття відповідальності за стан довкілля та збереження червонокнижних рослин, акцентувати увагу про бережливе ставлення до природи, яка потребує турботи і дбайливого ставлення до неї від людей.

Напередодні акції діти власноруч зробили паперові первоцвіти та намалювали агітаційні стіннівки. Адже не всі знають, які весняні квіти відносяться до первоцвітів. Захід відбувався не тільки в стінах гімназії, а і за її межами. Учні завітали  в гості до працівників державних установ , де розповіли про мету їхнього візиту та про роботу в рамках проекту з екологічного виховання «Світ природи навколо нас», дарували працівникам квіти і вітали з першим днем Весни. Подаровані квіти викликали посмішки та гарний настрій у всіх присутніх. Приємною несподіванкою було те, що діти  дарували квіти навіть випадковим перехожим…

Напевно, немає людини, яка б була байдужою до краси весняних квітів. Усі в  захваті від їх тендітності, ніжності, вишуканої краси. А скільки чарівності вклала природа в ці дивовижні рослини! Багато з них приносять користь не тільки природі, а й людині. Вони є лікарськими рослинами. Букетик зірваних первоцвітів буде радувати око максимум тиждень, але вже не відновиться. Щороку ці рослини все рідше зустрічаються в наших лісах та галявинах,  тому потрібно завжди піклуватися про те, щоб наша природа не збідніла, щоб не зникали квіти і трави, дерева і кущі. Не слід нищити природу навколо себе. Не рвіть без потреби квітів і трав. Говоріть про це друзям, меншим братикам та сестричкам, знайомим, сусідам, рідним. А щоб оберігати весняні квіти, потрібно самим добре знати первоцвіти.

Ми, учні 6-Б класу, закликаємо всіх небайдужих підтримати всеукраїнську екологічну акцію «Оберігаємо світ первоцвітів», щоб у майбутньому наші нащадки могли милуватися красою світу природи первоцвітів.

Учні 6-Б класу

та класний керівник

Дідух-Бойчук Тетяна Георгіївна