«Здоровий спосіб життя – це модно і легко»

Ми живемо не для того, щоб їсти

але ми їмо для того, щоб жити.

Сократ.

Важлива роль у забезпеченні високого рівня здоров’я, збільшення тривалості життя, збереженні працездатності людини залежить від харчування. Воно має бути здоровим, раціональним (розумним) Науково доведено, що нераціональне харчування суттєво впливає на тривалість життя людини та призводить до виникнення та розвитку неінфекційних захворювань: серцево-судинних, онкологічних, діабету, порушення обміну речовин. На жаль, сьогодні ця проблема стала головним викликом для системи охорони здоров’я в Україні. Діабет, рак, серцево-судинні захворювання, хронічні хвороби органів дихання зумовлюють понад 2/3 загальної захворюваності та близько 86% смертей українських громадян.

 

Значення повноцінного харчування для дітей важко переоцінити. Фахівці в області харчування стверджують: учні, що одержують повноцінне харчування, набагато легше переносять фізичні навантаження, краще вчаться і рідко страждають від зайвої ваги.

На початку жовтня  2019 року учні 8-А класу Новоселицької гімназії в рамках загальношкільного проекту «Крок до зірок» розпочали працювати над проектом  «Правильне харчування – запорука успіху». Восьмикласники  вирішили об’єднатися у групи, розподілили між собою завдання та вирішили виконати їх у цікавій формі з метою подальшого використання цього проекту. Проте основну частину, діти вирішили виконувати разом, адже це сприятиме їхній згуртованості та ефективній реалізації проекту.

Працюючи над проектом учні 8-А класу підготували  презентації на теми: «Профілактика захворювань незбалансованого харчування», «Перша допомога при харчових отруєннях і кишкових інфекціях», «Отруйні рослини та гриби». Консультантом при підборі важливої інформації була вчитель біології Басараба Альона Вікторівна. Свої напрацювання діти продемонстрували на виховній справі.

Робота в рамках проекту продовжується.

Дбайте про своє здоров’я! Не заощаджуйте на основному багатстві! Харчуйтеся правильно і періодично оздоровлюйтеся!

Класний керівник – О.Б. Петрова