І НеКонфереція педагогічних працівників стартувала.

Педагогічна зимова НеКонференція – одна з інноваційних форм підвищення навчально-методичного рівня педагогів, що була проведена в Новоселицькій громаді. Для вдосконалення знань і збагачення досвіду освітянам на допомогу покликана прийти якраз не педконференція, а майстер-класи, неформальне спілкування, невимушений обмін набутим. Вчителі навчальних закладів Новоселицької і Мамалигівської об’єднаних громад, доки учні на канікулах, вдосконалювали свої знання. Майстер-класи для них проводили провідні вчителі гімназії, ліцею і шкіл  двох громад. В рамках І НеКонференції розгорнулись справжні екологічні баталії під час майстер-класу “Від колективу до команди. Конференція партнерів з теми: “Екологічні проблеми смиттєзвалищ міста”, який провели для вчителів біології та екології педагоги Новоселицької гімназії: Яна Дисар, вчитель біології, заступник директора з науково – методичної роботи та Альона Басараба, вчитель біології, заступник директора з виховної роботи; відбувся обмін досвідом вчителів математики – свої напрацювання презентували вчителі Новоселицької гімназії Сніжана Козак та Галина Брітова. Алтухова Ірина, вчитель початкових класів Новоселицької гімназії, провела майстер-клас з теми: “Використання LEGO на уроках в початковій школі».
Унгурян Ірина, вчитель початкових класів Новоселицької гімназії, поділилася досвідом роботи з теми: «Використання технології «Daily 3» на уроках математики», зокрема презентувала ворк-шоп «Математичне лото».

Родзинкою НеКонференції була  зустріч вчителів фізики та математики з учителем фізики та астрономії вищої кваліфікаційної категорії Чернівецького міського ліцею № 1 математичного та економічного профілів, вчителем-методистом, Відмінником освіти України, Заслуженим вчителем України, переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine (2017), почесним членом Лондонського інституту фізики, Найкращим вчителем фізики світу за версією Intel (2004), Президентом Чернівецького молодіжного наукового товариства «Квазар» (з 1991 року), одним із засновників методу проектно-орієнтованого навчання у школах, Пшенічкою Паулем Францовичем.

Також, під час канікул була проведена зимова мовна школа «Бомбезно» для учнів 11-х класів закладів освіти Новоселицької та Мамалигівської ОТГ по підготовці до ЗНО. Ірина Гречана, вчителька української мови та літератури, ділилася лайфхаками та проводила інструктаж з оформлення зошита ЗНО.

В цей період робота у вчителів та одинадцятикласників була досить насичена та пізнавальна. Наступного разу зустрічаємось на ІІ НеКонференції в червні 2020 н.р..