Якщо ти жертва домашнього насильства

🔷 Скажи про біль тим, кому довіряєш

Жорстоке поводження з дітьми неприпустиме та карається законом. Якщо ти є жертвою домашнього насильства, потрібно повідомити тим, кому можеш довіряти. Родичам, другу та його родині, вчителю, шкільному психологу, адміністрації школи тощо.

🔷 Якщо б’ють – дзвони 102

Якщо ти став жертвою насильства, подзвони у поліцію за номером 102 або на безкоштовну гарячу лінію з попередження домашнього насильства за номером 0 800 500 335 (зі стаціонарного) або 116 123 (з мобільного).

🔷  Звернись за допомогою у спеціальні служби

Якщо ти став жертвою систематичного домашнього насильства і тобі нема в кого попросити допомоги, час самостійно звертатися у відповідні державні служби.

Усне чи письмове звернення можна подати у місцевий Центр соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, органи Національної поліції, заклади освіти чи охорони здоров’я.

Усі звернення та повідомлення з приводу жорстокого поводження з дітьми реєструються службою, куди було подане звернення, і протягом однієї доби направляються до служби у справах дітей і органу Національної поліції за місцем проживання (перебування) дитини.