#ЧОРНОБІЛЬ35

Урок-мужності  “Героїзм та мужність ліквідаторів ЧАЕС”

Чорнобильська катастрофа – найбільша в історії світової ядерної енергетики. Трагедія залишила неопалимий слід у серцях усіх українців.

Ті, хто з перших хвилин катастрофи стали на боротьбу з невидимим ворогом – справжні герої. Ліквідатори Чорнобильської катастрофи – приклад самопожертви та повної самовіддачі. Вони без обдумувань кинулись на порятунок рідної землі та співгромадян.

Для гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС, 22 квітня у 9-Б класі Новоселицької гімназії, був проведений урок-мужності  “Героїзм та мужність ліквідаторів ЧАЕС”.

Мета уроку – закріплення знань здобувачiв освiти про аварію на станції та її наслідки, упровадження елементів екологічного виховання;

розвиток почуття вдячності та вшанування подвигу ліквідаторів;

виховування любові до Батьківщини, почуття гордості за її людей та бажання

бути їй корисним, добре вчитися.

Учні переглянули та обговорили віртуальну  виставку «Героїзм та мужність ліквідаторів ЧАЕС», переглянули документальний фільм «16 маловідомих фактів про Чорнобиль», мали змогу поспілкуватися, обговорити те, що  ліквідатори Чорнобильської катастрофи – приклад самопожертви та самовідданості.

Тож, у День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, низько схиляємо голови перед тими, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч, хто відвів біду від прийдешніх поколінь. Висловлюємо слова щирої подяки всім ліквідаторам, хто зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Підлісна Н.О. – класний керівник 9-Б класу Новоселицької гімназії