Бабин Яр: трагедія і пам’ять.

Бабин Яр: трагедія і пам’ять
АСМИРОЬТЛДБЖЮ021 Народ єврейський! Славний!
Не втішать тебе я хочу. Кожен хай тут слуха:
в цей час, коли синам твоїм вмирать прийшлося
від фашистського обуха, Я хочу силу,
силу оспівать, безсмертну силу твого духа.
П. Тичина


За результатами останніх досліджень, майже половина українців не знає де знаходиться Бабин Яр. Місце, яке мало б стати місцем пам’яті, перетворилося на місце забуття. Саме тому, з метою розкрити сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлити тему розстрілів у Бабиному Яру, розвивати навички критичного мислення через аналіз джерел, розвивати сучасне сприйняття процесу вивчення історії у 8-А класі учні долучилися до національного уроку вшанування 80-тих роковин трагедії в Бабиному Яру.
Під час уроку учні переглянули презентацію, яка допомогла розкрити суть трагедії Бабиного Яру, пояснити її вплив на долю людства, викрити людиноненависницьку політику нацизму, формувати в учнів усвідомлення того, що мир, життя і злагода між людьми – найвищі на землі цінності. Діти зробили висновок, що людство зобов’язане пам’ятати чорні сторінки своєї історії та робити все можливе, щоб такі події ніколи не повторилися.
…Бабин Яр – це трагедія всього людства, але сталася вона на українській землі. І тому українець не має права забувати про неї так само, як і єврей. Бабин Яр – це наша спільна трагедія, трагедія, насамперед, єврейського та українського народів.
Правда про Бабин Яр звучить, як виклик самому життю. Вона страшна не лише кількістю крові невинно вбитих, а й спробами в свій час замовчати цю трагедію. Але це наша історія, яку ми не маємо права не знайти. Ми прикладемо усіх зусиль, щоб наше молоде покоління вірило у свої сили, любило ближнього, щоб нас переповнювало почуття патріотизму та гуманізму, поваги до свого та інших народів.
Класний керівник 8-А класу Козак С.Д.