Бабин Яр: забуттю не підлягає…

29 вересня 2021 року, в усіх українських закладах загальної середньої освіти відбудеться Національний урок, приурочений до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру. Так учні 8-Б та 9-Б класів Новоселицької гімназії теж долучилися до проведення години пам’яті «Бабин Яр: забуттю не підлягає…»


Метою дійства було розкрити зміст і наслідки трагедії Бабиного Яру в роки Другої світової війни; виховувати непримиренність до насильства, гордість за тих співвітчизників, які віддали своє життя заради інших; виховувати повагу до історичного минулого України, патріотизм, активну громадянську позицію; продовжити формування культури міжнаціональних відносин у суспільстві. Під час заходу діти мали змогу заслухати історичну довідку, підготовлену Русой Ерікою та Дмитрієвою Ксенею, переглянути презентацію «Трагедія Бабиного Яру», фрагмент випуску новин телеканалу UBR про річницю тих подій.
Час може загоювати рани. Та він безсилий загасити нашу пам’ять. Боротьба з цим злом проходить через душі людей. Крапку може поставити лише перемога людського розуму та волі.
Класні керівники:
Блейбер Д.М., Дідух-Бойчук Т.Г.