“На варті Батьківщини”

6 грудня – День Збройних Сил України – загальне професійне свято всіх українських військовослужбовців, яке давно заслужило всенародну повагу та шану.

Цей день присвячений усім українським військовослужбовцям, які служать або раніше служили в українській армії. Саме на армію, згідно з Конституцією України, покладаються завдання з оборони країни, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності.

На сьогодні Збройні сили України складаються з сухопутних, повітряних і військово-морських військ. Тому 6 грудня День Збройних Сил України − своєрідне об’єднання всіх військовослужбовців країни.

До цього свята в 11 класі Новоселицького ліцею №1 було підготовлено та проведено урок мужності “На варті Батьківщини”, під час якого учні мали змогу переглянути військовий парад з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

У Конституції України сказано, що служба в Збройних силах України, захист Вітчизни, її незалежності та територіальної цілісності – почесний обов’язок кожного молодого громадянина. І ми віримо, що наші ліцеїсти з честю виконуватимуть свій обов’язок перед Батьківщиною і що наше українське небо буде мирним і безхмарним!

Класний керівник      О.О. Басараба