Тиждень правового виховання в початковій школі

Хочеш Людиною справжньою стати

Наші закони навчись поважати

Навчись їх виконувать завжди і всюди

Тоді і тебе поважатимуть люди!

Під таким гаслом 9 грудня до Дня міжнародного права розпочався тиждень правового виховання в початковій школі Новоселицького ліцею №1.

Вже стало традицією запрошувати на зустріч з учнями фахівців своєї справи – працівників ювенальної превенції, колишніх учнів нашої школи, які завжди з радістю відкликаються на запрошення. Так, старший полковник, капітан Ротар Максим Вікторович та старший лейтенант Гуцу Роман Дмитрович завітали до учнів, щоб розширити знання про їхні права, нагадати про обов’язки, виховувати правову культуру і правосвідомість учнів. А також розповіли дітям, які бувають покарання за різні види злочинів.

Ця зустріч була цікавою і повчальною. Учні уважно слухали поліцейських, задавали свої питання та усвідомили, що у кожного з них є свої права і свободи і це не суто правові та нормативні установки, а впершу чергу загальноприйняті правила поведінки дітей, які краще не порушувати ні в школі, ні вдома.

Наступною повчальною для учнів стала зустріч із соціальним педагогом Кочервей Крістіною Валеріївною, яка запросила школярів у цікаву та захоплюючу «Подорож в країну прав і обов’язків». Школярі переглянули презентацію і пригадали, які існують права дитини згідно з Конвенцією ООН. Соціальний педагог наголосила, що ми всі різні, але – рівні у своїх правах і ніхто немає право порушувати їх. На жаль, сьогодні є країни, в яких права дітей порушуються, та наша країна прагне, щоб у її юних громадян було щасливе дитинство.

Сподіваємось, що проведені заходи посприяли формуванню правової свідомості наших учнів та вихованню високої правової культури.

Класні керівники початкової ланки

Новоселицького ліцею №1