Мудрі уроки В.О. Сухомлинського на природі 

Нещодавно з учнями 3-Б класу Новоселицького ліцею №1 було проведено незвичайний урок на природі, як колись проводив В.О. Сухомлинський у своїй Школі під Голубим Небом.

Саме він завжди вважав природу найкращим вихователем дитини, тож багато своїх уроків проводив на лоні природи, навчаючи дітей не тільки дивитися, а й бачити, не тільки слухати, а й чути. Він спонукав помічати у звичайному – незвичайне.

Учні звернулись до шкільного бібліотекаря Луник В.Д. і вона порадила їм вибрати збірку казок і оповідань «Вогнегривий коник». Разом ми обрали місце для спільного читання в нашому міському парку. Ми читали і обговорювали оповідання В.О. Сухомлинського «П’ять дубів». Цей чудовий твір розповів учням про неповторну красу природи, магічну силу доброти та чуйності у взаєминах між людьми. Третьокласники вирішили, коли потепліє, то неодмінно прийдемо ще в парк почитати книжки.

Ось так приходять у світ добро і любов, повага і піклування.  І саме в такі моменти, десь в дитячих серцях прокидається любов до книжки, природи і всього, що нас оточує.

Класний керівник  3-Б класу: Оксана Сірякова

Шкільний бібліотекар: Луник В.Д.