Тиждень екологічного виховання

Людина доти могутня й непереможна,
поки вона вірна законам природи –
пізнаним і непізнаним, не нею встановленим.
В.О. Сухомлинський
В рамках загальношкільного проєкту «Крок до зірок» в Новоселицькому ліцеї №1 з 14 по 18 березня 2022 року пройшов тиждень екологічного виховання, під час якого було проведено ряд різноманітних цікавих заходів. Так учні 5-их та 6-их класів переглянули відеоролик на тему: «Екологічна безпека» та презентацію «Екологічне маркування товарів». Також вони здійснили заочну подорож до природно-заповідного фонду України, під час якої мали змогу побачити всю красу і неповторність заповідників та заказників України.
Для учнів 7-11-их класів було заплановано ряд виховних справ на тему: «Всесвітній день Землі» та «Чисте довкілля».
Заключним і підсумковим етапом для ліцеїстів став конкурс екологічних малюнків на тему: «Червонокнижні рослини та тварини України». Учні мали змогу намалювати за власним бажанням малюнки рослин і тварин, які зустрічаються в нашій місцевості, яких слід оберігати. А також створили відеоролик зі своїми малюнками.
Ці заходи дали змогу учням відчути причетність до екологічних справ не лише на нашій планеті, а й на рідній Україні; навчили рости небайдужими, розумно задовольняти власні потреби, не зашкоджуючи довкіллю, розвинули бажання зберігати та охороняти тварин і рослини України, користуватися практичними порадами щодо збереження нашого довкілля в безпеці та чистоті.
Класні керівники 5-А та 6-А класів:
Андрицька Ю.Р. і Одажіу Р.Г.