Скажемо – СТОП торгівлі людьми!!!

Торгівля людьми – нагальна проблема сьогодення. У світі процвітає работоргівля… За оцінками експертів у світі щороку від двох до чотирьох мільйонів осіб стають жертвами торгівлі людьми. У наш скрутний час і всередині нашої держави можна потрапити в тенета работоргівців.

В умовах нинішньої ситуації в Україні , коли наш народ чинить опір російським загарбникам, в 9-Б класі Новоселицького ліцею №1 05.04.2022 року  було проведено бесіду щодо запобігання торгівлі людьми в умовах воєнної агресії. Метою даного заходу було інформування учнів про пріоритети в освітній діяльності щодо запобігання торгівлі людьми та  підвищення загального рівня правової свідомості дітей та молоді, формування навичок безпечної поведінки під час подорожі, у новому місці перебування та вдома, виховання поваги до прав та основних свобод людини, толерантне ставлення до потерпілих від торгівлі людьми.

Відповідно до статей 7, 9, 20, 21, 22, 23, 24 Закону України «Про протидію торгівлі людьми». Принагідно інформуємо, що торгівля людьми – здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином. Жінки та діти, які змушені зараз покинути Україну через військову агресію Росії та прямують до сусідніх країн, стикаються з ризиками торгівлі людьми. Водночас чоловіки, що залишаються всередині країни, також можуть стати здобиччю торговців людьми. Втрата роботи і доходу внаслідок війни, обмежені можливості забезпечити головні потреби внутрішньо переміщених осіб, біженців та постраждалого від війни населення призведуть до зростання ризиків. Злочинний світ пристосовується до змін реальності, полюючи на нові жертви, торговці людьми готуються скористатися вразливістю тих, хто змушений покинути Україну.

Дідух-Бойчук Т.Г.,

класний керівник 9-Б класу

Новоселицького ліцею №1