«Європейський вибір України»

Велична і свята, моя ти Україно,

Лише тобі карать нас і судить

Нам берегти тебе, Соборну і єдину,

І нам  твою історію творить

Ми з вами живемо в молодій незалежній державі. Нашому поколінню випало складне й відповідальне завдання – відродження української державності, мови, нації, будувати європейську Україну. Ми повинні стати частиною європейської спільноти. За нас ніхто цього не зробить, адже «Кожна людина народжується для якоїсь справи». Справа сучасної молоді – це відродження не тільки незалежної гуманної, цілісної держави, а й держави вільних, щасливих і успішних людей.

В рамках Декади громадянської освіти з метою актуалізувати знання учнів про країни Євро­пейського Союзу, розкрити поняття «демократія», «Європейські цінності», підкреслити приналежність нашої держави до європейської сім’ї народів; виховувати повагу до національних,  духовних, культурних надбань європейських народів; розвивати  в учнів прагнення  бути  свідомим  громадянином  України,  уміння співвідносити навчальний матері­ал з реаліями сьогодення у 8-А класі проведено інтерактивну лекцію-бесіду на тему «Європейський вибір України».  Під час бесіди учні пригадали географічне розташування Європи, дізналися про країни, які входять до її складу, про символіку Європейського Союзу, про права і ставлення людей один до одного в Європі. Дізналися про важкий шлях України до європейських цінностей, про бажання українців жити в мирі в європейській державі. Також учні переглянули мультимедійну презентацію «Історія створення Європейського Союзу» та висловили думки про своє бачення майбутнього України в Європі.

Україна – країна трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до народу і чорної йому зради. Довгої вікової героїчної боротьби за волю.

Трагічні події в Україні, починаючи з листопада 2013 року і  на даний час, тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни. Кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися учасники     Євромайдану, учасники АТО та наші сучасники,  заради чого жертвують своїм життям.

Українським народ має давню історію, він витворив оригінальну й неповторну культуру, відому світові. Ми впевнені, Україна має гарне, світле Європейське майбутнє.

 

Класний керівник 8-А класу                                   Козак С.Д.