«Ми українці: честь і слава незламним!»

Перший урок в 4-Б класі

«Ми українці: честь і слава незламним!»

Ось  і промайнуло найкоротше і найсумніше літо…настала пора зустрічі з новим 2022-2023 навчальним роком, який, нажаль, буде розпочато в умовах війни. Наші відважні збройні сили кують перемогу на фронті, дорослі роблять усе для перемоги в тилу, навіть діти шукають способи допомоги армії. Всі українці від малого до великого розуміють, за що точиться героїчна боротьба – за збереження незалежності нашої держави і нації.

Тому перший урок в 4-Б класі Новоселицького ліцею №1 відбувся на тему: «Ми українці: честь і слава незламним!». Він був присвячений ще більш глибокому усвідомленню учнями, що ж таке Батьківщина, держава, патріотизм, якими були, є і мають стати українці, щоб ні у кого ніколи не виникало бажання нав’язувати українцям, як їм жити, з ким дружити, якою мовою говорити і куди рухатися у розвитку своєї суверенної незалежної держави.

Четвертокласники розпочали свій освітній процес, долучившись до перегляду єдиного Всеукраїнського уроку «Повертаюсь до навчання» та хвилини мовчання на згадку про тих воїнів, які віддали своє життя в цій війні. Потім діти ділилися враженнями від проведених літніх канікул, розповідали про те, який внесок вони вклали в нашу перемогу та допомогу ЗСУ. Далі на діток чекала цікава практична робота зі створення буклетів про Україну під назвою «Україна – ти моє серденько». Працюючи над ним, діти пригадали національні символи України, народні страви, відгадували загадки про рослини-символи, декламували вірші українських поетів, а наприкінці уроку заспівали знамениту пісню «Ой, у лузі червона калина зажурилася».

Підсумовуючи нашу діяльність на уроці, учні з’ясували для себе, що означає бути справжнім українцем, що відчуває, як діє і у що вірить український народ, українська нація. На стилізованих українських сердечках вони написали свої побажання для наших воїнів, які зараз наближають нас до перемоги. Тож ми щиро віримо в наші ЗСУ та маємо надію на мирне дитинство та щасливе майбутнє нашої України.

Класний керівник 4-Б класу :                        Сірякова О.В.