«Ми українці: честь і слава незламним!»

1 вересня учні 9-А класу приєдналися до Всеукраїнського уроку «Повертаюся до навчання», присвяченого початку нового навчального року. У ньому взяли участь відомі українці, серед яких співачка Тіна Кароль, відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, лідер гурту Антитіла Тарас Тополя, телеведучий Олександр Педан та міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Новий 2022/2023 навчальний рік розпочинається в умовах війни, у часи, коли Україна виборює свою незалежність, право на існування, своє життя у протистоянні з однією з найпотужніших армій світу, і платить за це найціннішим – тисячами людських життів… З початком 2022 року настали значні випробування для українського народу. Українська держава, пройшовши значний шлях у розбудові своєї незалежності, зустрілась з величезною перешкодою на цьому шляху – проти України була розв’язана повномасштабна війна. Півроку тому з повномасштабним вторгненням російської армії розпочався новий етап російсько-української війни, яка триває з 2014 року. Вже півроку Україна живе в умовах найжорстокішої війни, яка була розв’язана росією в Європі після Другої світової війни. Для нашої країни вона стала народною війною за незалежність і суверенітет, за цивілізаційний вибір і приналежність до європейської цивілізації, її засадничі цінності, права і свободи, що лежать в основі Західного світу.

З метою виховання почуття гордості й приналежності до незламного українського народу, який героїчно боронить власну державу, і як наслідок – готовності до посильної участі у справі захисту суверенітету України та відновлення її територіальної цілісності; долучення до волонтерського руху, допомога армії; глибокої пошани до загиблих героїв і вшанування їх світлої пам’яті; поваги до Збройних сил України й усіх причетних до справи захисту нашої Вітчизни і вдячності їм; співчуття до людей, скалічених війною, до родичів тих, хто загинув на війні, тих, хто втратив житло або був змушений його покинути; розвиток стійкості до впливів пропаганди країни – агресора, а також в рамках загальношкільного проєкту «Крок до зірок», який присвячений правовому вихованню у 9-А класі проведено годину спілкування «Ми українці: честь і слава незламним!». Учні класу звернулися до історії де порівняли війну 1941-1945 років та російсько-українську. Розглянули статті Конституції України, які попрали рашистські нелюди у сучасній війні. (Стаття 21. Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними. Стаття 27. Кожна людина має невід’ємне право на життя. Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов’язок держави – захищати життя людини. Кожен має право захищати своє життя і здоров’я, життя і здоров’я інших людей від протиправних посягань. Стаття 29. Кожна людина має право на свободу та особисту недоторканність. Стаття 30. Кожному гарантується недоторканність житла. Стаття 53. Кожен має право на освіту. Розділ ІІ – Конституції України).

Отже, ця війна стала війною за існування не лише держави, але й українського народу в цілому, позаяк є практичним втіленням імперської тоталітарної ідеології путінського режиму – рашизму. Ми переможемо і на нашій землі запанує мир і добробут!

Слава Україні!!!

Класний керівник                                                 С.Д.Козак