«Швидше, вище, сильніше — разом»   Гасло Олімпійських ігор

   Олімпійські ігри – це захоплюючі всесвітні змагання, що вражають красою та силою. Тисячі людей кожні чотири роки поспішають в місто-господар чемпіонату, щоб повболівати за улюблену збірну та своїми очима побачити нових спортивних зірок світу. Мільйони фанатів дивляться телетрансляцію.

13 вересня 2022 року  в 6-А класі  Новоселицького ліцею №1 було проведено виховну справу на тему: «Історія виникнення Олімпійських ігор». Звичайно, темою заходу було донести до дітей інформацію про виникнення Олімпійських ігор, що їм про них відомо?

Метою заходу було ознайомити учнів з історією виникнення Олімпійських ігор та їх символом, з відомими українськими спортсменами-олімпійцями, формувати свідоме ставлення до необхідності занять фізичними вправами; сприяти гармонійному розвитку особистості дитини та розповсюдженню гуманістичних ідеалів олімпізму; виховувати почуття патріотизму, гордості за успіхи українських спортсменів.

Історія Олімпійских ігор цікава, велика і безмежна…Але нам слід знати, що із здобуттям незалежності України і наші українці стали учасниками Олімпійських ігор.

Дітям було цікаво почути, що на початку Олімпійських ігор найсильніші грецьки атлети змагалися з бігу, стрибків, боротьби, кидання списа та диска, кулачного бою, перегони на колісницях. А згодом у програму Олімпійських ігор увійшло 33 види спорту, що включають 52 дисципліни. Загалом в окремих змаганнях розігрується близько 400 медалей. Дізналися про ритуали ігор, як от: запалення олімпійського вогню, проголошення клятви перед початком ігор, про Олімпійські кільця та багато інших цікавих фактів.

На завершення заходу учням було запропонована вікторина: « Ігри, що підкорили світ». Діти із задоволенням відповідали на запитання, змагаючись хто кращий!

Підсумували захід наступними словами: «Пам’ятайте, у кожного є своя олімпійська сходинка, своя олімпійська висота, і щоб її досягти потрібно мати велике бажання, віру у свої сили і щоденно докладати зусиль для здійснення своєї мрії. Бажаю кожному із вас обов’язково її досягти!»

Лютик Л.П. – класний керівник 6-А класу