Хай буде мир у всьому світі Миру в Україні бути!

Хай буде мир у всьому світі

Миру в Україні бути!

Миру хочуть добрі люди

І дорослі, і малі

Хочуть миру на Землі!

Саме 21 вересня в Міжнародний День Миру,  креативні  та творчі учні 4-Б класу Новоселицького ліцею №1 провели  цікаву виховну справу під гаслом «Хай буде мир у всьому світі». Учні дізнались, що цей день Організація Об’єднаних Націй оголосила днем  припинення вогню і відмови від насильства.

Спочатку школярі складали асоціативний кущ своїх думок про те, що для них є мир, потім переглянули презентацію, з якої дізнались, що з давніх – давен символом миру вважали голуба. Прочитали легенду про те, як голуби звили кубло у шоломі бога війни Марса. А він відмовився від військових дій, щоб не руйнувати пташину оселю. Потім учні вирізали і розмалювали голубів миру, які подарували один одному на знак дружби. А на останок нашого заходу всі разом побудували символ миру голуба з цеглинок LEGO.

Сподіваюсь цей захід довів учням необхідність збереження миру в усьому світі, а зокрема в Україні; сформував  відчуття приналежності нас українців до мирної нації;  виховав почуття патріотизму, ціннісного ставлення до всіх держав, особистої відповідальності за мир у всьому світі.

Класний керівник 4-Б класу: Сірякова О.В.