Європейська освіта – крок до якісного життя

Всі люди в рівній мірі мають

право на освіту і повинні

користуватися плодами науки.

Освіта надає людині гідність,

та й раб починає усвідомлювати,

що він не народжений для рабства.

 Процес європейської інтеграції дедалі помітніше впливає на всі сфери життя держави, не оминув він і освіти. Відтак, Україна чітко визначила орієнтири на входження в освітній та науковий простір Європи.

Багато випускників середніх освітніх шкіл і ліцеїв замислюються над тим, щоб здобувати вищу освіту за кордоном. Здобуття вищої освіти за кордоном – це безцінний досвід, який відкриває перед кожною дитиною широкі можливості професійної реалізації. І відразу виникає питання – які переваги навчання за кордоном? З якими проблемами доводиться стикатися учням, які прийняли рішення навчатися за кордоном? І чи варто взагалі їхати на навчання в незнайому країну?

З метою розібратися в даному питанні в 9-А класі проведено відеолекторій на тему: «Європейська освіта – крок до якісного життя». Ліцеїсти визначили, що головною причиною, чому молодь вибирає навчання за кордоном, є висока якість освіти, що забезпечується європейськими ВНЗ, які надають великі перспективи в майбутньому. На відміну від вітчизняних ВНЗ, навчальні заклади зарубіжних країн роблять акцент на практичному застосуванні знань, тому їх випускникам набагато простіше знайти хорошу роботу і відчувати себе впевнено з перших днів трудової діяльності. Але, роблячи вибір на користь закордонної освіти, слід розуміти, що наявність іноземного диплома сама по собі не стане гарантією вашого успіху. Тому, перш ніж вступати в закордонний ВНЗ, слід чітко визначитися з планами на майбутнє, та під час всього періоду навчання докладати зусиль, щоб наблизитися до мрії. А ще необхідно розуміти, що під час навчання в чужій країні існують деякі недоліки та труднощі, які вам доведеться долати.

Якщо ви серйозно налаштовані на поліпшення якості життя, всі проблеми і труднощі можна подолати. Тому здобуття вищої освіти за кордоном просто необхідне, якщо ви поставили перед собою мету досягти  висот у кар’єрі і, тим більше, якщо збираєтесь її будувати в іншій країні.

Здобути освіту за кордоном непросто, але, при бажанні та наполегливості, немає нічого неможливого.

Класний керівник 9-А класу                                                Козак С.Д.