День партизанської слави

  22 вересня в Україні відзначають День партизанської слави. Цю дату було започатковано  22 вересня 2001 року, в день 60-ї річниці з початку підпільно-партизанського руху в Україні в роки Великої Вітчизняної війни, у нашій країні вперше відзначався День партизанської слави, встановлений Указом Президента України № 1020/2001 від 30.10.2001. Свято партизанської слави встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їхньої пам’яті…».

З нагоди цього дійства  в 10 класі Новоселицького ліцею №1 було проведено виховну справу на тему : «День партизанської слави в Україні». Метою заходу було  розширити знання учнів про партизанський рух в Україні, героїв партизанського руху; розвивати образне мислення, виховувати патріотичні почуття, гуманізм, любов до України, пошану до тих, хто боровся за батьківщину. Діти мали змогу згадати  та продемонструвати свої знання щодо вже відомих їм фактів  партизанського руху, хто такі партизани та про  командирів партизанських угрупувань. Так як учні 10 класу працюють у героїко-патріотичному напрямку, вони навіть  віртуально під час заходу створили свій партизанський загін із певними завданнями.

Звичайно, пам’ять… Вона нетлінна й вічна. Вона дивиться на нас зі старих фронтових фотографій, тих речей, які зберігають колишні партизани, і не дає потьмяніти жодній героїчній сторінці перемоги над фашизмом. А ви, молоде покоління, про їхні бойові подвиги, їхнє героїчне життя можете  дізнатися сьогодні тільки з їхніх розповідей, кінофільмів, творів художньої літератури.        Наш обов’язок –  згадувати про них не тільки в свята, а кожного дня пам’ятати про тих, хто здобував цю перемогу, хто загинув у цій страшній війні.

На завершення хочеться нагадати всім відомі слова: «Батьківщину люблять не за те, що вона велика, а за те що вона своя». Віримо та сподіваємося, що ви нинішнє покоління, будете справжніми захисниками нашої  Вітчизни.

Дідух-Бойчук Тетяна Георгіївна,

Класний керівник 10 класу

Новоселицького ліцею №1