Дорогами Європи

Щороку 29 вересня Україна відзначає День Європейської кооперації.  Для українців  – це особливий день, адже нашу країну та європейські країни єднають спільні цінності, історія та культура,  демократія і свобода.       Відзначення Дня Європейської кооперації – це важливий крок у зміцненні, самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій та цінностей Європи.

Так, 27 вересня 2022 року в 6-А класі Новоселицького ліцею №1 відбулася виховна справа на тему: «Дорогами Європи». Метою заходу було розширити знання учнів про символіку європейських країн, звичаї, традиції, культуру, національну кухню, визначні місця та відомих європейців; виховувати повагу до національних, духовних, культурних надбань європейських народів; розвивати вміння працювати в групі.

Під час дійства учні мали змогу пройти квест  «Дорогами Європи», де продемонстрували вміння працювати в групі, здійснили віртуальну подорож країнами Європи, а саме архітектурними пам’ятками. На виховній справі діти показали свої набуті вже знання про те, що вміють розпізнавати прапори держав, знають традиції та культуру країн ЄС. Активно та змістовно відповідали на питання гри.

На завершення ми хочемо сказати, що Україна –  складова частина Європи.

Лютик Людмила Павлівна, класний керівник 6-А класу