#вихованнябуковини2022 «Нащадки славних козаків»

Воїне, лицарю славний,
Ти зброю тримаєш в руках,
Щоб на нашу країну-державу
Злий не позарився враг.
Будь мужній і будь достойний
Ти слави своїх батьків,
Відважний вкраїнський воїне,
Нащадку славних козаків!

У світлий день Покрови Пречистої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою, відзначається подвійне національне свято – День захисника і захисниць України та День козацтва. Свято, що увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії й донині. Національно-культурне відродження наших днів великою мірою живиться традиціями славної козацької доби. Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг. З метою  військово-патріотичного виховання учнів, пробудження національної самосвідомості, розвитку розумових і фізичних здібностей, кмітливості і спритності, взаємоповаги один до одного у 5-В класі Новоселицького ліцею№1 відбулась виховна справа «Нащадки славних козаків»  у форматі інтерактивної квест-гри.

Майбутні козаки – захисники мали змогу продемонструвати свої знання, проходячи різноманітні завдання: «Булава», «Чайка», «Джура». Також здобули знання під час перегляду відеоролику «З історії козацтва».

Всі учасники квест-гри з усіма завданнями впоралися чудово і продемонстрували свої здібності.  На завершення свята, дівоча половина класу побажала своїм козакам незламної волі, богатирського здоров’я, звершення всіх мрій і побажань та мирного неба.

Класний керівник 5-В класу              Я.В.  Дисар