#вихованнябуковини2022 Урок мужності «Герої серед нас…»

У рамках Тижня героїко-патріотичного та військового виховання, метою якого є формування почуття патріотизму, національної самосвідомості, відданості в служінні Батьківщині, духовної єдності поколінь, було проведено урок мужності для учнів 8-их класів «Герої серед нас…».

Новоселицький ліцей № 1 гостинно відчинив двері випускнику 2007 року Думітращуку Русланові, який нині служить у лавах ЗСУ.

Напередодні Дня захисників та захисниць України Руслан розповів власну історію участі в російсько-українській війні та окреслив мотиваційні чинники, що спонукали долучитися до захисту держави. Спілкування з такою цікавою людиною, яка бачила ворога близько, яка дивилась смерті в обличчя, яка кинула все заради незалежності та визволення  України, було насиченим. Діти підготували багато запитань. Питання були й зовсім дитячі, але були й цілком серйозні. Цікаво восьмикласникам було дізнатися про умови життя на фронті, про зброю, про страхи людей на війні, про майбутнє відведення військ. На свої питання діти отримали вичерпні відповіді.  А ще з великою надією висловлювали переконання, що Мир – це Добро, а Добро завжди перемагає.

Також до заходу долучився старший інспектор ювенальної превенції Максим Ротар, який провів профілактичну бесіду «Шануй захисника України» та розповів дітям про те, як поліцейські також стоять на варті нашого захисту та на передовій відстоюють українську свободу та незалежність.

Сьогодні ми приєднуємося до привітань на адресу всіх захисників та захисниць нашої Батьківщини. Бажаємо їм благополуччя та сил, здоров’я та щастя! Мирного неба та смачного хліба! Зі святом вас, дорогі наші захисники та захисниці! Низький уклін та безмежна вдячність!

С.О. Блейбер, У.В. Житарюк, А.М. Ковдриш, класні керівники 8-их класів