«Прояви рабства в сучасному світі»

Здається досить дивним, що сьогодні, в ХХІ столітті, ми змушені говорити про торгівлю людьми не в історичному контексті, а в реальному часі. На превеликий жаль, і зараз, мільйони людей у світі перебувають у рабстві. Звичайно, «нові раби» не носять кайданів, їх не пропонують відкрито на ринках, як то було у прадавні часи, на них ніхто не має легальних прав, тому що у всіх країнах рабство заборонено. Тим не менш, люди перетворюються на «товар», який можна продавати і купувати, використовувати як завгодно, а потім викидати як непотріб. Тому торгівля людьми вважається сучасною формою рабства, і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом.

В рамках тижня протидії торгівлі людьми з метою підвищити рівень поінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища, показати небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, познайомити з національними і міжнародними документами щодо попередження торгівлі людьми в 5-Б класі проведено інформаційно-пізнавальну годину «Прояви рабства в сучасному світі». Учні переглянули презентацію та визначили, що торгівля людьми –– третій по прибутковості після торгівлі зброєю та наркотиками вид злочинної діяльності.

В Україні проблема торгівлі людьми загострюється у зв’язку з тим, що йде війна. На сьогодні проблема боротьби з торгівлею людьми (особливо жінками та дітьми) стала надзвичайно актуальною для нашої держави.

 

Класний керівник 5-Б класу                             Гушила В.О.