Будеш з книгою дружити – буде легше в світі жити

Щорічно в четвертий понеділок жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день шкільних бібліотек (International School Library Day), починаючи з 1999 року за ініціативою ЮНЕСКО. У 2022 році дата припадає на 24 жовтня.

За ініціативою Міжнародної асоціації шкільних бібліотек  вперше свято було проведено в 1999-му році.

Для учнів Новоселицького ліцею №1 бібліотека – ціла країна знань, казок, мудрості. Залюбки сюди бігає малеча і з впевненістю заходять старші учні, тому ми не могли залишитись осторонь! Так, 25 жовтня учні 5 класів долучилися до заходу, присвяченому Міжнародному дню шкільних бібліотек. З цікавістю та захоплення діти ознайомилися із витоками бібліотечного руху, цікавими фактами про стародавні та найсучасніші бібліотеки світу та України, відповідали на цікаві питання.

Шкільний бібліотекар В. Луник провела вікторину «Світ книги». По завершенню заходу діти прийняли участь у воркшопі «Юний читач».

Бібліотека завжди була і є збирачем, хранителем і дослідником творів друку — вічних пам’яток писемності, а її працівники — вірними зберігачами і популяризаторами духовної спадщини поколінь.

Усім, хто любить і шанує книгу, – доброго здоров’я, цікавих відкриттів на сторінках книг та успіхів у досягненні поставленої мети!

Класні керівники 5 класів Новоселицького ліцею №1