«Шлях до зірок починається з малого»

В наш час існує безліч цікавих професій. Всі вони важливі та потрібні. Бувають професії захоплюючі, складні, є професії романтичні. Але є така особлива професія, яка одночасно і захоплююча, і романтична, а ще відповідальна, почесна і важка. Це – професія космонавт.

Тож, у рамках профорієнтаційного тижня, з метою ознайомлення дітей з професією космонавт, виховувати допитливість та повагу до професії,  сумлінне ставлення до праці та почуття патріотизму, національної гордості,  у 5-А та 5-Б класах Новоселицького ліцею №1 було проведено виховну справу про таку цікаву та захоплюючу професію, як космонавт, головним героєм якої був наш земляк Леонід Каденюк. Завдяки йому вперше в новітній історії прапор та герб України були доставлені на космічну орбіту, і вперше наш національний гімн лунав над планетою Земля. Цікаві факти з життя Л. Каденюка про політ, досліди розповіла дітям бібліотекарка  Валентина Луник.

Діти із захопленням слухали розповіді та переглядали відео про «нашого» космонавта та цю професію. На заході учні відгадували анаграми, малювали, пропонували цікаві назви майбутнім професіям, обговорювали зникаючі професії. Наприкінці заходу діти отримали завдання: написати ту чи ті професії, якими б вони хотіли оволодіти у майбутньому, доповнюючи реченням.. тому що..

Отже, якщо ми хочемо зв’язати своє життя з певною професією, потрібно вже сьогодні робити впевнені кроки до своєї мети.

Класні керівники 5 класів Підлісна Н., Гушила В.