Життя людини має починається з мрії!

Каденюк Леонід Костянтинович, майбутній перший космонавт незалежної України, народився 28 січня 1951 року у селі Клішківці, Хотинського району, Чернівецької області у сім`ї сільських вчителів. Мрія про космос в Леоніда Каденюка зародилася ще в 10 років. Мрія маленького хлопчика здійснилася.

19 листопада 1997 року Леонід Костянтинович Каденюк здійснив космічний політ у складі міжнародного екіпажу чотирьох американських астронавтів та представника Японії на американському багаторазовому транспортному космічному кораблі-шатлі. Що зробило його першим українським космонавтом, який полетів у космос, в незалежній Україні.

1 листопада 2022 року в 6-А класі Новоселицького ліцею №1 відбулася виховна справа на тему: «Леонід Каденюк – перший український космонавт». Метою заходу було ознайомити учнів зі славетними постатями України на прикладі життя та діяльності першого космонавта Леоніда Каденюка, розвивати інтерес до історії держави та її яскравих представників, виховувати почуття патріотизму, національної гордості, знання про космос, фізичні основи польоту, прививати цікавість до пізнання космічних просторів.

Під час заняття учні мали змогу переглянути презентацію «Леонід Каденюк – перший український космонавт», відео «Перший космонавт незалежної України – Леонід Каденюк. Пишемо історію». Шкільний бібліотекар Валентина Луник презентувала учням книгу відомого буковинця Леоніда Каденюка «Буковина –  край космічний». Діти обговорили питання впливу дослідження космосу на екологію земної кулі.

Учні дійшли висновку: мрія допомагає людині переборювати труднощі, спрямовує, дисциплінує, допомагає добиватися своїх цілей.

Лютик Людмила Павлівна, класний керівник 6-А класу