Обмін досвідом ШПС вчителів початкових класів

У Новоселицькому ліцеї №1 відбувся обмін досвідом шкільної професійної спільноти вчителів початкових класів з теми: «Електронні освітні платформи для здійснення контролю знань учнів». Метою зустрічі було ознайомити, нагадати, охарактеризувати, порівняти технічні можливості різних онлайн додатків, сервісів та інструменітв, які допомагають реалізувати якісний освітній процес, незважаючи на воєнний стан в Україні. Спочатку педагоги звернулись до нормативно-правової бази, а згодом розглянули актуальні питання впровадження електронних освітніх платформ.

Людмила Кодряну ознайомила з додатками для відео конференцій, Оксана Сірякова розкрила тему: «Онлайн сервіси для створення динамічних презентацій.». Галина Горбатюк підготувала  матеріал про платформи для організації навчання. Світлана Волканеско поділилась досвідом: «Цифрова творчість учнів». Крістіна Кочервей довела, що підібравши відповідний сервіс онлайн дошок можна візуалізувати матеріал, показувати презентації, підкреслювати важливе і виконувати завдання онлайн.

Інна Даців з  власного досвіду роботи розкрила онлайн сервіс для створення інтерактивних завдань Kahoot. – Провела майстер–клас по створенню тестів, опитувань, вікторин. Продемонструвала де можна використовувати платформу, показала як швидко та цікаво перевірити теоретичні знання учнів на уроці. Звернула увагу на сервіс Plickers, що дозволяє проводити мобільні голосування і фронтальні опитування під час навчального заняття з вивченого або поточного матеріалу в тестовій формі.

Інна Олександрівна змістовно розповіла колегам про переваги цих сервісів, тому вчителі із цікавістю приміряли на себе ролі учнів. Вони із захопленням розглядали індивідуальні QR-коди, дослідили, яким чином відбувається сканування та як можна одразу побачити результат.

Члени ШПС переконались, що ефективне навчання базується на вміннях успішно застосовувати різноманітні програми та додатки для навчання.

Керівник ШПС Ельвіра Куті