Міжнародний день людей з інвалідністю

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає день людей з інвалідністю.  Відзначення цієї дати мобілізує підтримку громадськості для розв’язання найважливіших питань, що стосуються соціальної інтеграції людей з інвалідністю, сприяє підвищенню обізнаності про проблеми інвалідності й привертає увагу до переваг інклюзивного суспільства, доступного для всіх.

Тому з метою привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, а також  з вчителями початкової ланки було проведено психологічний практикум руйнування стереотипів щодо людей з інвалідністю. Адже процес руйнування стереотипів бере початок саме з початкової ланки.

Під час практикуму було переглянуто відеозвернення людей з інвалідністю з подальшим обговоренням, а також проведено вправу «Коректна мова», де вчителі вчилися як правильно говорити про людину, а не її інвалідність; вправу «Люди з необмеженими можливостями», де вчителі працювали у групах та дізнавалися і ділилися знаннями про видатних людей з інвалідністю.

Соціальний педагог     Кочервей К.В.

Практичний психолог    Збурлюк Н.М.