«Досліджуємо, вивчаємо, творимо разом»

Те, що я чую, я забуваю.
Те, що я бачу, я пам’ятаю.
Те, що я роблю, я розумію.

Конфуцій

Сучасна освіта орієнтується не на просте запам’ятовування учнями певних абстрактних знань та дій, а на пошукову, дослідницьку діяльність, на розвиток самостійності мислення. Видатний китайський філософ Конфуцій ще понад 2400 років тому помітив таку залежність і сказав вищезгадану цитату.
Крізь віки ця мудрість дійшла до нас, підтверджуючи незамінну роль практичної діяльності людини у пізнанні світу.
Сьогодні 12 грудня на уроці з ЯДС в 4-Б класі Новоселицького ліцею №1, учні вирішили після завершення теми, виконати як підсумок своїх знань навчальний проєкт з теми: «Материки». Результатами нашої «Дослідницької лабораторії ” стали колажі про всі материки нашої Землі. Діти заздалегідь підготували світлини з рослинами і тваринами різних материків, шукали відповіді на запитання: «Що на материку най-най..?», «Чим багатий рослинний і тваринний світ?», «Який клімат і рельєф материка?» тощо.

На уроці учні об’єдналися у шість груп, згідно назв материків і самостійно виконали поставлене завдання – виготовлення колажу про свій материк.
Експерементуючи, досліджуючи, учні самі шукали, аналізували, робили висновки, вчились логічно мислити, знаходити рішення в проблемних ситуаціях і ,звичайно ж, закріпили набуті раніше знання.

Класний керівник 4-Б класу: Сірякова О. В.