Лекторій «Академічна доброчесність – запорука твоїх знань».

Сьогодні ми разом з учнями 8-Б класу визначали, що таке доброчесність, її основні принципи, цінності та важливість. Також розглядали, що таке академічна доброчесність, плагіат та інші види порушень.

В кінці нашого заходу  учні зробили певні висновки щодо академічної доброчесності. Для того,  щоб змінити ставлення нашого суспільства до негативних соціальних явищ: корупції, хабарництва, плагіату, порушення авторського права і решти, потрібно жити по-новому. А починати треба  з себе, тобто нам в навчанні слід: самостійно виконувати навчальні завдання; завжди вказувати посилання на джерела інформації; дотримуватись норм законодавства про авторське право і суміжні права; надавати достовірну інформацію про результати власної навчальної (наукової, творчої) діяльності, джерела інформації.

Отже, пам’ятайте: засади державної політики в сфері освіти та принципи освітньої діяльності прописані в  Законі України «Про освіту». Стаття 42 Закону України «Про освіту» подає саме таке визначення академічної доброчесності. Академічна доброчесність – це сукупність етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та наукових (творчих) досягнень.

Класний керівник                                                                Блейбер С.О.