#День_ Соборності_ України_ 2023_ року #вихованнябуковини2023

Напередодні Дня Соборності з учнями 4-Б класу Новоселицького ліцею №1 була проведена онлайн виховна справа на тему: «22 січня – День Соборності України. Історія та сучасність». На сьогоднішній день це свято є  дуже актуальним і важливим, адже саме  трагічні події минулого року і ті, які наразі відбуваються, об’єднали нас українців і українок ще більше в єдину, соборну, вільну, незалежну  і непереможну державу.

Під час нашої онлайн-зустрічі учні переглянули відеоролик, з якого                                                                                                  дізнались про історичне значення цієї урочистої події, коли УНР і ЗУНР об’єднались і стали єдиною Україною.  Також вони поглибили свої знання деякими цікавими фактами з історії виникнення свята Соборності України та її державотворення, пригадали державні символи України та взяли участь у веселій патріотичній руханці-фізхвилинці. Учні отримали завдання виготовити прапорці, як символ України  для того, щоб потім можна було створити ланцюг єдності.

Сьогодні, як ніколи, нам необхідно виховувати в дітях патріотичні почуття та повагу до державної атрибутики, формувати національну свідомість школярів, а також викликати інтерес до вивчення історії своєї рідної країни.

Класний  керівник 4-Б класу: Сірякова О.В.