Як організувати захопливий урок у початковій школі в контексті сучасних викликів?

Зараз у дітей є багато різноманітних інструментів для творчості, з якими вони приходять до школи. Вони хочуть творити й сигналізують вчителям про це. Вчителів сьогодні турбує запитання, як привернути увагу сучасного учня до теми уроку та як захопити творчістю і навчанням.

Саме про урок й учнів у контексті сучасного світу розповіла під час засідання ШПС вчителів початкових класів Новоселицького ліцею №1 Ірина Чебан.  Вона продемонструвала новітні методи та прийоми роботи з медіа, художньою літературою,   розробки в межах сучасних викликів. Світлана Волканеско представила слухачам «Методичні «фішки» для уроків гуманітарного циклу.   Такі цікаві дидактичні родзинки, перетворять кожен урок у захоплюючий творчий процес та змотивують дітей вчитися. Галина Горбатюк наголосила, що Нова українська школа, це концепція, і її базові поняття полягають в тому, що в школі дітям потрібно дати не лише теорію, а навчити знайти потрібні знання, застосувати їх, вміти критично мислити Фактично, це все лежить в основі STEM-освіти, яку вона представила. Приклади завдань, що допомагають розвивати необхідні учням навички на уроках математики запропонувала Крістіна Кочервей. Вона спонукала колег поглянути на математику під іншим кутом – поєднала її із стартапом.

Завершилась зустріч Міні-тренінгом «Я в ресурсі і балансі або профілактика емоційного вигорання засобами арт-технік». Наталія Збурлюк розповіла про те, як уникати вигорання, почувати себе в гармонії зі світом та бути максимально продуктивним, адже емоційне вигорання — це загроза професіоналізму. Для педагогів сьогодні критично важливо навчитись правильно піклуватись про себе, адже саме це є запорукою збереження нашого психологічного здоров’я.

Керівник ШПС Ельвіра Куті