23 травня День Героїв України

23 травня українці відзначають День Героїв – щорічне свято, запроваджене на честь усіх захисників нашої країни, які боролись та продовжують боротися за рідну землю протягом не одного століття. Українські Герої – це українці, які жили в різні епохи й захищали рідну землю. Сьогодні ж це свято всіх захисників України від російської орди.

У межах тижня «Історія – це ліхтар у майбутнє, який світить нам з минулого». 23 травня у 6 – А класі відбувся єдиний урок “23 травня День Героїв України”. Метою заходу було вшанування пам’яті  Героїв України, виховання патріотизму, національної гордості, любові до України та її історії. Учитель історії Горбатюк В.Т. розповів учням про День пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України. Передусім це свято лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. День Героїв відзначають понад сімдесят років. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначити 23 травня як День Героїв. Учні також переглянули відеоролик «День Героїв України» та вшанували пам’ять героїв України хвилиною мовчання.

Українські Герої — це українці, які жили в різні епохи й захищали рідну землю. Вони ставали до лав руських дружин великого князя Святослава і короля Данила, козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського, Української Галицької Армії Мирона Тарнавського, Січових стрільців Дмитра Вітовського, а також Армії Української Народної Республіки Симона Петлюри, Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери, Української Повстанської Армії. Сьогодні ж це свято всіх захисників України від російської орди.

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Класний керівник 6-А класу                Лютик Людмила