«Міста – Герої – форпост незламного духу українців»

Нажаль в Україні сьогодні ще триває жорстока та кровопролитна війна, яка демонструє безпрецедентні у світовій історії приклади героїзму як окремих громадян, так і цілих міст та сіл.

Учні 4-Б класу Новоселицького ліцею №1 під час виховного тижня «Історія –це ліхтар у майбутнє, який світить нам з минулого» мали змогу ознайомитися з українськими містами, які стали Героями та продемонстрували силу української єдності нації. Діти віртуально помандрували у відеоподорож Україною і дізнались, що Харків, Херсон, Чернігів і Миколаїв, міста Донеччини Волноваха та Маріуполь, Охтирка на Сумщині та передмістя Києва – Гостомель, Буча та Ірпінь, на початку війни взяли на себе головний удар атаки ворога на столицю.

Саме тому, наш президент видав Указ, згідно якого впродовж березня 2022 року 10 українських міст були нагороджені відзнакою «Місто-герой України» з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії російської федерації проти України.

Ми маємо пишатися нашими героїчними містами та пам’ятати про тих, хто загинув в перші дні війни, захищаючи нашу Батьківщину ціною власного життя.

Слава усім містам – Героям України! Ми неодмінно переможемо у боротьбі за свою землю, незалежність та честь нашого незламного українського народу.

Класний керівник 4-Б класу:                  Сірякова О.В.