З Україною в серці….

  ….такими словами розпочався перший урок з нагоди Дня знань. 1 вересня для учнів 11 класу Новоселицького ліцею №1.  Сьогодні ми зустрічаємось в стінах рідної школи у незвичному форматі: другий рік поспіль з повномасштабним вторгненням російської армії триває новий етап російсько-української війни, який  було розпочато  з 2014 року. Для нашої країни вона стала народною війною за незалежність і суверенітет, за цивілізаційний вибір і приналежність до європейської цивілізації.

Темою  нашого уроку стало гасло відоме вже всьому світові : « Ми українці: честь і слава незламним!», а  епіграфом , слова відомого українського поета: «Може, десь земля є краща й вища, а над нею – небо золоте, та мені найкраща та, де вишня, та, де вишня мамина цвіте!» Метою дійства було відчуття гордості й приналежності до незламного українського народу, який героїчно боронить власну державу, і як наслідок – готовності до посильної участі у справі захисту суверенітету України та відновлення її територіальної цілісності, долучення до волонтерського руху, допомога армії; глибокої пошани до загиблих героїв і вшанування їх світлої пам’яті; поваги до Збройних сил України й усіх причетних до справи захисту     нашої Вітчизни і вдячності їм; формування національної свідомості, виховання любові до рідної землі, дбайливого ставлення до національного багатства країни, мови, культури, виховувати в учнів почуття патріотизму, національної гордості, повагу до батьків, до природи та рідної землі. вміти правильно зробити вибір для свого майбутнього.

Під час заходу ліцеїсти вшанували пам’ять героїв, які заплатили своїм життям за нашу свободу  хвилиною мовчання. Згадали як все було, історичні події, героїв… Кожен учень мав можливість висловити свою власну думку, що для нього значить Україна.. Як він бачить її майбутнє. Адже їм скоро прийдеться робити свій вибір у житті. За допомогою гри «Впізнай професію ..» , діти мали змогу відчути , переконатися, дізнатися  про професії , які на часі дуже потрібні  та актуальні, так як вони цьогоріч будуть працювати в напрямку профорієнтаційного виховання. У цьому їм допоміг, розповів  представник

4 відділу Чернівецького районного центру комплектування та соціальної підтримки, офіцер 4  відділу, ТВО начальники відділення рекрутингу та комплектування, який завітав до ліцеїстів на перший урок.

І на завершення заходу учні вирішили  разом створити колажі «Мої побажання Україні…» . Вийшло дуже гарно та креативно…

Звичайно, ми – українці незламні, тому що дуже любимо волю. Ми –  особливі, і тому не зупинимося ні перед ким. Жити у незалежній країні-наша найзаповітніша мрія, до якої ми йдемо, не дивлячись на всі перешкоди; найбільша країна світу з такою чисельною армією нас досі не здолала і не здолає, бо ми любимо свою країну та свободу так, як не любить ніхто інший;

захищають свою землю; це мужні та витривалі воїни, швидко вчаться військовому мистецтву – володіти новітньою зброєю; вміють швидко об’єднуватися перед загрозою та небезпекою,  спільно захищаються; швидко організовують волонтерський рух; об’єднали навколо себе увесь світ і отримують допомогу; не втрачають почуття гумору в найскрутніші дні.

Ця війна стала війною за існування не лише держави, але й українського народу в цілому. Ми переможемо і на нашій землі запанує мир і добробут!  Слава Україні!!! Героям слава!!!

Класний керівник:  Тетяна Дідух-Бойчук