«Ми мусимо навчитися чути себе українцями –  не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіційних кордонів». Іван Франко

#вихованняБуковини2024 #НПВБуковини2024 #СоборнаУкраїна_НезламнаНація

З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любові до Батьківщини, людської гідності, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України у 1-А класі було проведено квест-мандрівку «Ми маленькі патріоти» під гаслом «Соборна Україна – незламна нація».

Під час квесту першачки вирушили у мандрівку по тематичним станціям: «Історія свята», «Словник», «Асоціації», «Розмалюй», «Шануємо» та «Живий ланцюг».

На кожній станції школярі дізнавалися багато нового, цікавого і виконували різні завдання, а саме: дізналися про те, як виникло це свято і яке воно має значення для нашої країни; ознайомилися із термінами «соборність, незалежність, суверенітет»; підбирали поняття, з якими у них асоціюється це свято; створили «Ланцюг єдності», а також вшанували пам’ять полеглих героїв в боротьбі за незалежність, єдність нашої країни хвилиною мовчання і покладанням свічок та квітів.

    Класний керівник                                Крістіна Кочервей