«Поради з кібербезпеки та схеми шахрайства у воєнний час»

Вдосконалення інформаційних технологій створює умови для ефективного розвитку сучасного суспільства. Комунікаційні засоби стали невід’ємною складовою життя людей у всіх сферах діяльності. Мобільні телефони, комп’ютери та Інтернет, розширивши комунікаційні, просторові й часові межі, розкрили нові можливості для безготівкових розрахунків в інтернеті.

6 лютого у світі відзначається #ДеньБезпечногоІнтернету. Щорічна кампанія, яка проходить в Україні за підтримки Європейської комісії, покликана привернути увагу суспільства до проблеми кібербезпеки у воєнний час, розповісти учням про важливість дотримання правил безпеки платежів і розрахунків в Інтернеті, а саме: як захистити кошти на платіжній картці, як захистити акаунти та пристрої, смартфони та комп’ютери. Тому у 10-А класі Новоселицького ліцею № 1 в рамках тижня «Безпечний інтернет» проведено заняття з платіжної безпеки на тему: “Поради з кібербезпеки та схеми шахрайства у воєнний час”. Підлітки ознайомилися з матеріалами на тему платіжної безпеки, розробленими експертами Національного банку України в межах Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству #ШахрайГудбай, переглянули повчальні відео про платіжне шахрайство та презентацію, а також пройшли тестування з даної теми.

Десятикласники дійшли висновку, що необхідно дотримуватися правил безпеки платежів і розрахунків в Інтернеті, а також критично сприймати отримані відомості та аналізувати їх якість та достовірність.

Отже, завжди будьте уважні при розрахунках в інтернеті!

 

Класний керівник                       Сніжана Козак