#Шевченку210

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,
І голос твій нам душі окриля.
Встає в новій красі, забувши лихоліття,
Твоя, Тарасе, звільнена земля.

Є дні, що минають і непомітно зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують. Але є день, що увібрав у себе безсмертне дихання душі, бо він такий великий і незбагненний, як життєдайний дощ, як весняний вітер, як щедре сонце. День, який явив світові Тараса Шевченка – великого сина українського народу  – 9 березня.

Тож в рамках тижня Шевченківських днів та з метою показати багатогранність творчості та світову велич Кобзаря,  розкрити неосяжність таланту Великого українського поета; розвивати естетичні смаки десятикласників, спостережливість, вміння застосовувати знання та проявляти акторські здібності; виховувати почуття національної гідності, гордості за великого патріота України, прищеплювати любов та шану до слова пророка в 10-А класі відбулася літературна вітальна на тему: «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». У шкільній бібліотеці, ліцеїсти читали безсмертні твори видатного художника слова, що був одним із народних пророків, титаном духу, і першим, хто закликав:

…вставайте,

Кайдани порвіте,

І вражою злою кров’ю

Волю окропіте.

Учні долучилися до спадщини генія, мислителя, пророка, незвичайної долі й незвичайного таланту,  яка здобула світову славу. Десятикласники вкотре переконалися, що поет, увібравши  в себе душу народу, підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ.

Скільки б років не минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.

Класний керівник                           Сніжана Козак