Інтернет – це цікаво, доступно, корисно. А чи завжди це безпечно?

 Будь-який простір в інтернеті може стати майданчиком кібербулінгу. Він має два види – публічний та особистий. Мета «реального булінгу та віртуального однакова – образити ,принизити, залякати. Віртуальний часом гірший за реальний, адже від нього неможливо сховатися. Може здаватися ,що кривдники переслідують постійно . Кібербулінг може призвести до ментального та емоційного виснаження, фізичних захворювань. Навіть до самогубства!  Ми маємо навчитися розпізнавати загрозу, яку несе нам всесвітня мережа, розуміти, що нас цькують.

І саме з метою у 6-Б класі відбулася серйозна розмова. Ми опрацювали пам’ятку для учнів « Як не стати жертвою кібербулінгу». Переглянули дуже повчальний, з прикладами із життя відеоролик. Діти обмінялися думками, спогадами із власного  досвіду та своїх і друзів.

До розмови долучилася соціальний педагог Кочервей К.В., яка наголосила на важливості профілактики будь –якої загрози. А соціальні чинники, у тому числі  і віртуальні, дуже впливають на наше життя. І треба завжди бути готовими до різних викликів і знати , куди звертатися у разі необхідності.

Класний керівник                               Валентина Гушила