Здоров’я – не все, але все без здоров’я – ніщо.              давньогрецький філософ Сократ

Ментальне здоров’я – це стан щастя і добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності. Може протистояти життєвим стресам. Коли людина ментально здорова, то вона  розуміє свої емоційні стани. Здатна будувати стосунки з іншими, вона відкрита для навчання і розвитку, отримує задоволення від життя.

Тому, 12 березня у Новоселицькому ліцеї №1, в межах тижня превентивного виховання та формування ЗСЖ , відбулася виховна справа  «Дбаємо про своє ментальне здоров’я» з учнями 7-А класу. Учні мали змогу переглянути презентацію «Дбаємо про своє ментальне здоров’я». Метою заняття було  ознайомити учнів із поняттям «ментальне здоров’я», його ознаками та чинниками; формувати у здобувачів освіти знання спрямовані на збереження і зміцнення  ментального здоров’я ; виховувати у дітей дбайливе ставлення до власного здоров’я та здоров’я оточуючих, сприяти усвідомленню факторів, що впливають на ментальне здоров’я. Учні обговорили п’ять корисних звичок на кожний день «Як подбати про своє ментальне здоров’я?»

Кожен день ми відчуваємо тривогу, страх та переживаємо різні емоції. Але, водночас, ми вчимося цінувати найпростіші речі, близьких людей та кожну хвилину свого життя. Тому не падаємо духом і бережемо своє ментальне здоров’я!

Лютик Людмила Павлівна, класний керівник 7-А класу