ДОЛУЧАЄМОСЬ ДО МІСЯЧНИКА БЛАГОУСТРОЮ

До того, хто був глухий до природи з дитинства, хто в дитячі роки не підібрав випавше з гнізда пташеня, не відкрив для себе краси першої весняної трави, до того потім насилу достукаєтеся почуття прекрасного, почуття поезії і проста людяність. В.А. Сухомлинський

Щорічно для поліпшення стану навколишнього природного середовища, відновлення благоустрою, підвищення екологічної культури здобувачів освіти, учні та педагоги Новоселицького ліцею №1, долучаються до міського місячника благоустрою.

Як вчитель географії, постійно на своїх уроках виховую у своїх учнів бережне ставлення до природи. Вивчаючи на останніх уроках теми, які стосувались природно – заповідного фонду України, пам’яток природи, ми з учнями 8- а класу, паралельно обговорювали екологічні проблеми нашого рідного міста – Новоселиця. Саме тому, об’єднавшись у дослідницькі групи, створили проєкти та тему: «Стан навколишнього середовища міста Новоселиця». Учні дуже креативно, творчо та змістовно підійшли до цього завдання. У ході представлення проєктів, головними екологічними проблемами міста стали:

  • Засміченість вулиць, як дрібним сміттям так і побутовими відходами;
  • Замуленість міського водосховища у парку;
  • Добування піщано – гравійної суміші р. Прут;
  • Вирубка лісу;
  • Викиди каналізаційних відходів у притоки Прута.

Дуже добре, коли учні бачать проблеми, не є байдужими до них та готові до змін! Ми спільними зусиллями будемо працювати для покращення стану природнього навколишнього середовища нашого міста.

Вчитель географії Новоселицького ліцею №1, Сніжана ОБЕРШТ