Природа – єдина книга, кожна сторінка якої сповнена глибокого змісту. Йоганн Вольфганг фон Гете

#ЧистеДовкілляБуковини2024#НПВБуковини2024#освітаБуковиниприбирає2024#ЕкологічнеВихованняБуковини2024

Вплив людини на довкілля стає все більш активним та різноманітним. Сьогодні вже ні в кого не виникає сумнівів в тому, що забруднення навколишнього середовища веде до втрати нашого здоров’я. Тому, з метою привернути увагу до актуальної екологічної проблеми сучасності – засміченості, з учнями 6-А класу  Новоселицького ліцею №1 була проведена екологічна бесіда «Екологія. Чистота. Безпека.» (в рамках обласної кампанії «За чисте довкілля»). Шестикласники розширили свої знання про джерела забруднення навколишнього середовища, вплив на довкілля побутових відходів ; сформували уявлення про тверді побутові відходи, проблеми їх утилізації, вплив сміття на здоров’я планети і людини, вторинну переробку сміття, економічне значення вторинної переробки. Поглибили знання про шляхи розв’язання проблеми побутових відходів; виховали дбайливе ставлення до довкілля, свого здоров’я і здоров’я планети.

Під час заходу діти переглянули та обговорили відео про «Сміттєві ріки»,  розсортували в онлайн-грі сміття, виконали вправу «Сміття і факти», також пограли в екологічну гру «Бережи природу» в якій учасники пропонували дії задля збереження певної частини природи.

Завершальним етапом нашої бесіди стало знайомство дітей з платформою MacPaw Labs,  безкоштовним мобільним додатком «Сортуй», який допомагає українцям навчитися правильно сортувати відходи.

А на останок, хочеться сказати , що у природі немає ніякого сміття. Усе, що створила природа, є початком чогось нового. Але ми, люди, у процесі життєдіяльності створюємо сміття, яке не знаємо куди  подіти, і тільки від нас та наших дій,  залежить наше майбутнє.

 

Наталія Підлісна, класний керівник 6-А класу