Чорнобиль… Сьогодні це слово знає увесь світ. Слово це стало символом горя і страждань, покинутих домівок. Важким колесом «прокотилась» Україною аварія на Чорнобильській атомній станції. Для України, для всіх, хто причетний до трагедії, життя поділено на дві частини: до 26 квітня 1986 року і після нього. Цим частинам у народі вже дано назву – два кольори часу.

До 38-ї річниці Чорнобильської аварії у 6-А класі Новоселицького ліцею №1 було проведено еклогоічну годину «Живий плач мертвої зони». Класний керівник нагадала учням про найбільшу катастрофу за всю історію ядерної енергетики, яка забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонам українців; особливу увагу акцентувала на заподіяну шкоду для всіх живих організмів, зумовлену розповсюдженням радіоактивних речовин на значній території України та інших європейських країн.

Учні уважно слухали про героїв – пожежників, які першими прибули на місце аварії і ціною свого життя погасили радіаційний вогонь. Під кінець заходу учні вшанували пам’ять тих, хто став на захист проти невидимого ворога.

Підлісна Наталія, класний керівник 6-А класу.