«Ой хто, хто  Миколая   любить…»

Я Святого Миколая,
Дуже-дуже добре знаю.
Він на свято в чобіток
Для слухняних діточок
Має у своїй торбинці
Найприємніші гостинці.

М.Пономаренко

19 грудня  православні  люди всього світу святкують день Святого Миколая Чудотворця. За народними  повір’ями саме в цей день Миколай Чудотворець спускався на землю з небес і обходив весь світ, допомагаючи знедоленим і відновлюючи справедливість.  З поміж великих святих угодників Божих святитель Миколай Чудотворець користується особливою любов’ю нашого народу. Усе життя святого  Миколая – це нескінченні благодіяння і чудеса, подані стражденному  людству. Він покровитель землеробства і скотарства, господар земних вод, заступник від бід і напастей, помічник у найважчих справах і обставинах. Він швидко з’являється скрізь, де потрібна його допомога. І нині він приходить до тих, хто кличе його допомогти і заступити від біди. Це веселе народне свято. Колись господарі в цей день скликали гостей: гуляли та веселилися.

Також Святий Миколай вважається покровителем дітей.19 грудня він збирає усіх діток на суд. Доброму, слухняному маляті  він дає медяник і всім діткам  в цей день дарує подарунки.

Стало традицією, що учні 7-Б класу Новоселицької гімназії  влаштовують свято своїм маленьким друзям. Заздалегіть діти  готувалися до цього свята. Шукали цікаву інформацію про походження цього свята, загадки, віршики, і в цьому їм допомагала також шкільний бібліотекар –Валентина Дмитрівна. Також готували й  малечі подарунки. Завітавши в гості до 1-Бкласу  та 2-их класів , діти розповіли про походження цього свята, про традиції, про звичаї, а найцікавіше – легенду про святого Миколая Чудотворця. Читали  гарні вірші, відгадували загадки,  а також прислів’я та приказки, про народні прикмети.   Першокласники , звичайно, не очікували такого дійства, але також залюбки розповідали вірші, відповідали на питання, не розгубилися й другокласники. На завершення чудового свята дітки отримали подарунки: солодощі та м’які  іграшки. Це дійство залишиться в їхніх серцях надовго, адже добрі справи та дива завжди пам’ятаємо.

Класний керівник  7-Б класу

Новоселицької гімназії

Дідух-Бойч ук Тетяна Георгіївна