Скільки в людині доброти – стільки в ній і життя

Всесвітній день доброти відзначають на всіх континентах, в 28 країнах. Його святкують в Австралії, Бразилії, Канаді, США, Франції, Індії, Італії, Японії, Непалі, Нідерландах, Новій Зеландії, Нігерії, Сінгапурі, Південній Кореї, ОАЕ, Великій Британії, і кожен рік список країн, що приєдналися до святкування, поповнюється. Кожні два роки Рух за доброту вибирає свою Міжнародну раду.

Учні гімназії долучитись до традиційного Всеукраїнського уроку доброти, який цьогоріч проходив 5-6 жовтня. Урок про гуманне ставлення до братів наших менших присвячений Всесвітньому дню захисту тварин.

Історія свята

Все почалося з того, що в 1997 році в Японії з’явився волонтерський «Всесвітній рух за доброту». Активісти, що входили в нього, підкреслювали, що у руху немає політичної або релігійної приналежності. Спочатку до руху входили тільки представники країн Тихоокеанського регіону, але з часом він значно розширив географію.

13 листопада 1998 пройшла перша конференція руху, дату якої і вирішили вибрати для нового свята, Всесвітнього дня доброти. Як говориться в офіційній декларації об’єднання добровольців, “ми будемо прагнути… створити більш добрий і більш повний співчуття світ”. Учасники руху вважають, що творити добро зовсім не складно, а результат винагородить вас сторицею. Добро врятує світ і об’єднає народи, адже воно за замовчуванням закладено в людській природі і тому доступно кожному.

Символом Всесвітнього дня доброти є відкрите серце. У свято також прийнято дарувати квіти зустрічним – і знайомим, і не знайомим людям.