«Увага! Діти на дорозі!»

Дотримання правил дорожнього руху – один з головних компонентів збереження життя і здоров’я дітей. В рамках місячника «Увага! Діти на дорозі» у початкових класах ліцею було організовано і проведено виховні справи, спрямовані на вивчення правил, дотримання безпеки життєдіяльності під час дороги з дому до школи і навпаки.

Проводились ігри, де школярі перевтілювалися в учасників дорожнього руху (пішоходів, пасажирів, водіїв, поліцейських) та відпрацьовували правильну поведінку під час різних ігрових та педагогічних ситуацій. Було організовано перегляд навчальних фільмів з безпеки дорожнього руху та мультфільмів «Веселий світлофор», «Пішохідний перехід», «Де не можна гратися».

Діти з великим задоволенням долучалися до вивчення дорожніх знаків та правил поведінки на дорогах, громадському транспорті. Пам’ятаймо – безпека наших дітей насамперед залежить від дотримання правил дорожнього руху. Нагадуйте дітям основні правила безпечної поведінки на дорозі, пройдіть з ними маршрутом від будинку до школи, звертаючи увагу на особливості дорожнього руху. І, звичайно, дотримуйтесь правил самі, адже найкраще навчання – це ваш особистий приклад правильної поведінки.

ЗДВР       А. Басараба