Тиждень Гідності та Свободи

Фотопроєкт: «Ми – вільні»

Без любові до Батьківщини, готовності примножувати її багатства, оберігати честь і славу, а за необхідності віддати життя за її свободу і незалежність, людина не може бути громадянином.

Мета виховної години на цьому тижні було розширити поняття про єдність, незалежність і суверенність нашої держави; розвивати в учнів бажання брати посильну участь у розбудові та зміцненні єдності нашої держави; наполегливо вчитись, щоб принести якомога більше користі рідній Україні; формувати в учнів активну громадянську позицію щодо єдиної, цілісної держави та захисту її кордонів; . виховувати патріотичні почуття, гордість за свою Батьківщину – Україну

Наше прагнення до гідності та свободи – певне нагадування про волелюбність і мужність нашого народу, його прагнення до демократії, вшанування національних інтересів держави і права людини.

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Хоч це і відносно молоде свято, воно дуже важливе для українців, оскільки присвячене Помаранчевій революції 2004 та Революції Гідності 2014 років. Особливого значення свято набуло в умовах повномасштабного вторгнення Росії, яка прагне захопити наші землі та позбавити українців права обирати власне незалежне майбутнє.

Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми, учні 8 класу, сповнені гордістю за нашу державу та українців, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.

Слава Україні! Героям слава!

Класний керівник                                              Блейбер С.О.